Kantoor

Door het hele seizoen heen helpt Agrio je door tijdrovende en herhalende administratieve processen van je over te nemen. Voorkom zoekwerk, fouten en andere problemen die horen bij losse applicaties en alles bijhouden in Excel. Agrio geeft je inzicht en overzicht op betaalde voorschotten en afgerekende transporten en laat je eenvoudig je debiteuren beheren.

hero pattern

Automatiseer de processen op kantoor

Agrio ondersteunt je bij alle stappen in AGF-processen. Van het vastleggen van contracten aan het begin, tot de poolafrekening aan het einde van het seizoen. Zo genereer je eenvoudig contractvoorschotten voor bepaalde groepen telers, of ritafrekeningen tijdens de verladingen. Agrio rekent de netto kilo’s af met telers die aan de fabriek geleverd hebben. En voor goederen die de grens over gaan, houdt Agrio automatisch de kilo’s voor de Intrastat bij.

De belangrijkste kantoor-functionaliteiten van Agrio

Batch self-billing

In een paar klikken maak je voor groepen telers afrekeningen voor contractvoorschotten of ritafrekeningen. Gaat de poolprijs omhoog? Geef de teler dan automatisch een aanvullend voorschot.

Areaal correcties

Verwerk automatisch de dagelijks binnenkomende NAK-import. Agrio werkt vervolgens je inkooppositie bij.

Pool

Leg de poolafspraken met je telers vast en bereken tijdens en na afloop van het seizoen de poolprijs op basis van ras, klasse en maat. Maak automatisch poolafrekeningen voor je telers.

EDI

Laat je klanten geautomatiseerd hun vraag - via verkoopcontracten - in jouw systeem plaatsen.

De voordelen

 • Complexe logistieke processen versimpeld tot één factuur

  Klanten met meerdere sub-klanten en meerdere afleveradressen? Agrio biedt overzicht en gemak: genereer eenvoudig één overzichtelijke factuur voor de hoofdklant.
 • Positie per maat

  Houd elke stap bij in Agrio en daarmee je positie altijd-up-to-date. Per ras, klasse, maat en nog veel meer eigenschappen houd je bij hoeveel je beschikbaar hebt of tekortkomt.
 • Telen onder licentie

  Bescherm jouw kweekproducten in alle UPOV-landen. Houd aanvragen en statussen bij, bereken licentiekosten aan je klanten en draag royalty’s af aan je leveranciers.
 • Intrastat

  Agrio maakt automatisch de Intrastat-aangifte aan op basis van de gereden vrachten.
 • Zelf eenvoudig overzichten maken met Power BI

  Maak gemakkelijk je eigen overzichten op de positie. Met de Agrio-gegevens die beschikbaar zijn in Microsoft Power BI.

NEWMINDS

Branchespecialist

Kies je voor het automatiseren voor je bedrijfsprocessen in de AGF-branche, dan kies je voor Newminds. Met ruim 15 jaar ervaring en meer dan 35 specialisten aan boord zijn wij een ervaren partner voor agrarische bedrijven in binnen- en buitenland. Newminds is onderdeel van Axelio en kan daardoor een breedpalet aan Microsoft bieden zoals: Customer Engagement, Business Central, het Power Platform en de Moderne Werkplek.

Eric Vredeveldt
Directeur
e.vredeveldt@newminds.nl
074-2020992
Ontdek de mogelijkheden van Agrio
Plan een afspraak

Haal alles uit je agrarische activiteiten met Agrio. Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.