Schuur

Met Agrio heb je altijd overzicht op de locaties en kwaliteit van je veldgewassen. Met verschillende tools automatiseer je belangrijke taken, monitor je actuele statussen en zorg je dat transporten en vergoedingen aan telers goed geregeld worden. Zo werk je efficiënter, reageer je sneller op ontwikkelingen of ben je ze zelfs voor.

hero pattern

Automatiseer het proces in de schuur

Na de oogst sla je veldgewas in bulk of gesorteerd op. Of je laat het na het sorteren meteen in een vrachtwagen laden. Tijdens de opslag hou je scherp zicht op de kwaliteit. Zo leg je vast welke kiemremmers en/of ander bestrijdingsmiddelen zijn toegepast en gebruik je data van boxmonsters om ziektes vroegtijdig te herkennen. En natuurlijk houd je eenvoudig bij hoe lang een partij op het land of in de schuur heeft gelegen. Zodat je je telers een eerlijke bewaarvergoeding kunt geven.

De belangrijkste schuur-functionaliteiten van Agrio

Bewaren

Agrio houdt van oogst tot levering elk stadium van bewaring van je veldgewassen bij. Zowel op het land, of in de schuur. Zo krijgen telers altijd de juiste bewaarvergoeding.

Kwaliteitsmetingen

Bemonster de boxen en krijg een goed beeld van de kwaliteit van de partijen in de schuur. Zo weet je al snel het onderwatergewicht en de bakcijfers. Bovendien ontdek je zo eerder eventuele ziektes.

Registratie van bestrijdingsmiddelen

Bij biologische teelt en opslag, zijn bestrijdingsmiddelen beperkt toegestaan. Agrio laat je eenvoudig bijhouden welke en hoeveel van die middelen zijn gebruikt. En geeft vervolgens aan of de partij het predikaat ‘biologisch’ mag dragen.

De voordelen

  • Bewaarvergoeding snel berekenen

    Je uitgebreide en foutgevoelige Excel bestanden mogen de prullenbak in. Agrio bespaart je tijd door automatisch de juiste bewaarvergoeding te berekenen. Of het nou op het land of in de schuur is.
  • Herken de kwaliteit in een vroeg stadium

    Neem uitgebreide boxmonsters en ontdek snel wat de kwaliteit van je opgeslagen partijen is. Bepaal het onderwatergewicht (OWG), de bakcijfers, rotplekken en meer.
  • Locaties in kaart

    Met Agrio zie je in één oogopslag welke partijen in welke schuren op welke locaties liggen. Zo plan je efficiëntere transportroutes.

Newminds

Branchespecialist

Kies je voor het automatiseren voor je bedrijfsprocessen in de AGF-branche, dan kies je voor Newminds. Met ruim 15 jaar ervaring en meer dan 35 specialisten aan boord zijn wij een ervaren partner voor agrarische bedrijven in binnen- en buitenland. Newminds is onderdeel van Axelio en kan daardoor een breedpalet aan Microsoft bieden zoals: Customer Engagement, Business Central, het Power Platform en de Moderne Werkplek.

Eric Vredeveldt
Directeur
e.vredeveldt@newminds.nl
074-2020992
Ontdek de mogelijkheden van Agrio
Plan een afspraak

Haal alles uit je agrarische activiteiten met Agrio. Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.